Новото попълнение на Левски Филипе Нашименто не скри вълнението си, след като подписа договор за две години и половина. 

"Много съм развълнуван. Щастлив съм, че дойдох тук. Пристигнах в най-големия клуб в България. Тук съм да помогна да отбора да спечели титли. От мен може да очаквате голямо себераздаване и страст в това, което правя на терена. Сигурен съм, че ще спечеля много мачове със синята фланелка", заяви португалецът.

"Левски е най-големият клуб в България, с много титли и славна история. Нуждае се отново да започне да печели трофеи. Знам, че сега трябва да спечелим Купата. Имаме шанс и за шампионата. Футболът в България и Румъния е подобен. Нивото е еднакво. В България има няколко водещи отбора, както в Румъния."

"Радвам се, че ще имам възможност да се боря за титлата с Левски. Знам, че привържениците на тима са многобройни, подкрепят го навсякъде и са много темпераментни. Нямам търпение да обелка синия екип и да се боря за този отбор. Амбицията ми е да играя и да вкарам много голове, като по този начин помогна на отбора да спечели титлата. Само Левски", заяви Нашименто за клубната телевизия на Левски, минути след като сложи подписа си под договора със "сините".