Левски и Етър Велико Търново завършиха наравно 1:1 в двубой от 25-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Детинска грешка на вратаря Николай Кръстев позволи на гостите да поведат в 61-ата минута с гол на Велко Батрович. "Сините" не спряха да атакуват през цялото време, но стигнаха само до ремито, благодарение на Сержиу Буш в 72-ата минута. В края на срещата Филипе Нашименто пропусна да донесе побдата за домакините, след като пропусна дузпа.

След това равенство Левски остава на третото място в класирането с актив от 50 точки, с 10 по-малко от втория ЦСКА, който днес победи драматично Пирин с 2:1 в Благоевград. Етър пък е предпоследен с 21 пункта.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Домакините започнаха доста агресивно срещата и стигнаха до две опасни положения още в началните минути. Първо Паулиньо се възползва от грешка на гостите и изскочи сам срещу вратаря, но вместо да стреля реши да подава към Кабрал, който обаче беше изпреварен от Димо Атанасов. Две минути по-късно Ривалдиньо пък получи хубав извеждащ пас от Паулиньо и стреля. Ударът му обаче е отразен от вратаря Христо Иванов.

"Сините" продължиха да натискат гостите и в 14-ата минута се създаде един от най-красивите моменти в мача.  Алфонсо Фигейредо центрира отляво и Филипе Нашименто със странична ножица прати топката малко над напречната греда.

В 22-ата минута страничният съдия, вдигна своя флаг за засада преди Ривалдиньо да успее да стреля към вратата на Етър. Нападателят на Левски бе покрит от футболист на гостите.

В 27-ата минута вратарят на Левски Николай Кръстев демонстрира великолепен рефлекс при удар от много близка дистанция на Самб Бадара, но дори и топката да бе влязла в мрежата, голът нямаше да бъде зачетен, тъй като страничният съдия бе вдигнал флаг за засада.

Положенията пред врата на Етър продължиха. В 32-ата минута Жорди Гомес бързо изпълни фаул. Испанецът подаде към Фигейредо, който намери Нашименто в наказателното поле. Последният обаче стреля покрай гредата.

Пет минути по-късно гостите показаха, че могат да наказват грешките. Бадара отново притесни Кръстев, след като получи добро центриране от Чавдар Ивайлов, но след странно отиграване на младия страж, топката срещна горната греда за късмет на домакините.

Постепенно Левски намали темпото и намали динамичните и разнообразни атаки към вратата на Етър. Така първото полувреме като по чудо приключи без голове.

През втората част домакините продължиха да търсят неуморно гола. В 52-ата минута резервата Роман Прохазка получи добро подаване и шутира към вратата малко преди границата на наказателното поле. Вратарят Иванов отново внимаваше и изби топката.

В следващите минути футболистите на треньора Делио Роси владееха топката, но добре организираната защита на Етър не позволяваше да се стига до по-опасни положения пред вратата си.

В 61-ата минута детинска грешка на Николай Кръстев позволи на гостите да поведат в резултата. Стражът на "сините" изпусна топката и Велко Батрович се възползва от това, пращайки топката във вратата.

Попадението смути Левски, давайки криле на Етър и в 70-ата минута Батрович подаде опасно успоредно на голлинията, но там нямаше кой да засече топката в опразнената врата.

В 72-ата минута "сините" се върнаха в играта. Резервата Сержиу Буш получи хитро подаване на Паулиньо отляво и с лека доза късмет успя да отбележи - 1:1. 

Последва нов натиск на Левски и в 82-ата минута Паулиньо проби в наказателното поле и стреля по диагонал към вратата, но Иванов улови топката.

В края на двубоя "сините" получиха право да изпълнят дузпа. Нашименто се нагърби с отговорността, но пропусна от бялата точка.

Левски - Етър 1:1

Голмайстори: Велко Батрович (61) Сержиу Буш (72)

Левски: Кръстев, Найденов, Яблонски, Ейолфсон, Фигерейдо, Тиам (Обертан 64'), Нашименто, Гомес, Паулиньо, Кабрал (Прохазка 46'), Ривалдиньо (Буш 57')
Треньор: Делио Роси

Етър: Иванов, Пашов, Гълъбов, Василев, Атанасов, Сърмов (Мане 5'), Ивайлов (Колев 46'), Руменов, Бартович, Стоянов (Петков 85'), Бадара
Треньор: Красимир Балъков

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Нашименто (Левски); Ивайлов, Василев, Руменов (Етър)