Бившият полузащитник на Левски и ЦСКА Викторио Павлов смята, че повече български футболисти трябва да играят в дербито, като наблегна, че чужденците не разбират добре значението на този мач. 

Павлов, който за последно беше старши треньор на националния отбор на България за юноши до 17 години, смята, че Левски има проблеми в халфовата линия, както и в нападение, което може да бъде решаващо.

"Мисля, че Левски направиха голяма грешка с това, че Васил Панайотов го сложиха на пейката. Изгубиха един човек, който се раздава и милее за този отбор. Мисля, че този човек може да даде импулса в това дерби", коментира Павлов за "Канал 3".

"В Левски не виждам човек, който да е класа над другите. Има проблеми в халфовата линия с липсата на Панайотов, централните нападатели не са в добро състояние - Костов и Буш не са такива футболисти, които могат да решат мача. Синът на Ривалдо пък не е Ривалдо", допълни той.

"Доста от новите футболисти не са запознати какво значи да играят срещу ЦСКА. Това може да бъде проблем за Левски. Не знам дали ще могат да се справят. Те са играли по 2-3 мача, в които се видя, че не са решаващи. Това, което показаха е, че са на средно ниво. На човек, особено от чужбина, който е Българските футболисти най-лесно разбират какво е този мач. Затова трябва да играят повече българи. Те знаят за какво става въпрос. Чужденците не могат да го приемат като истинско дерби", каза още Павлов. 

Той не е оптимист, че ще се получи истинско зрелищно дерби. "В последно време дербитата не се получават. Продукцията е доста постна. Няма го този заряд, който имаше преди години. Може би това се получава, защото преди играеха много по-добри футболисти и в двата отбора. В последните мачове има повече стремеж да не се сгреши, играе се повече защитно, а това не се харесват на феновете", смята Павлов.

"Това, което показват и двата отбора от началото на зимния полусезон, не ми дават кураж да кажа, че може да се получи зрелищно дерби. Няма я агресията, няма я стръвта за победи, двата отбора побеждават трудно, въпреки че играят срещу отбори, които не са от тяхната черга. Не очаквам красив мач", каза още той.

"Напрежение винаги има в този мач. Този мач се играе за едната чест, точките нямат значение. Важно е да се побеждава в тези дербита. Всичко зависи от футболистите, ако искат, ако се раздават, всичко може да се получи", допълни бившият футболист на двата отбора.

Павлов, който симпатизира на "сините", е притеснен от представянето на отбора през този сезон. "Левски не е този, който трябва да бъде. Няма развитие, няма надграждане. Не може Левски да си позволи да играе посредствено, да трепери почти във всеки мач", коментира той.

Павлов смята, че ЦСКА няма алтернатива за голмайстора си Фернандо Каранга, който е ключова фигура в състава. "Каранга е добър футболист, но футболът се играе от 11 човека. За да стигне до Каранга, има още 10 човека, които се стремят да завърши техните усилия. В тази дербита тези единици решават мачовете. Но е факт, че ЦСКА няма алтернатива на Каранга", каза Павлов, като допълни, че дава на "червените" около 20 процента шанс в борбата с Лудогорец за титлата.