Берое победи с 2:1 като гост Левски в първи мач от плейофите на първенството.

В герой за гостите се превърна Педро Еужение, който с превъзходно изпълнение още в 3-ата минута изведе заралии напред, а в началото на второто полувреме асистира на Камен Хажиев. В 75-ата минута Серджиу Буш вкара, но това попадение не беше достатъчно за столичани.

Между двата гола на старозагорци, "сините" получиха спорна дузпа за съприкосновение между Матеус Леони и Станислав Костов. Душан Перниш обаче спаси наказателния удар на Роман Прохазка.

Така Левски регистрира първа загуба на "Герена" от началото на сезона, след като до момента имаше 9 победи и 3 равенства. Столичани остават на 3-то място с 50 точки, Берое е на 4-та позиция, но вече с 48 т.


Серджиу Буш започна титуляр за първи път от декември месец, а до него в атака игра Станислав Костов. Вторият българин в стартовия състав на Левски беше капитанът Божидар Митрев. Алфонсо Фигейредо беше предпочетен пред Иван Горанов за ляв защитник.

В предни позиции за Берое започна кошмарът на Левски Мартин Камбуров и звезда на "зелените" Педро Еуженио. Мартин Райнов и Борислав Цонев действаха в средата на терена, а Иван Иванов ръководеше защитата.

Гостите изненадващо поведоха още в 3-ата минута на мача. Тогава Педро Еужение получи пас в наказателното поле на "сините", обърна се и видя, ч Божидар Митрев е излязъл напред. Последва много хубаво прехвърлящо изпълнение, което изненада вратаря и топката влетя в мрежата му за 1:0 за Берое! Левски веднага натисна и техничен удар на Хали Тиам не попадна в целта.

След 10 минути старозагорци можеха изненадващо да удвоят преднината си. Педро стреля от фаул от малък ъгъл, но този път горната греда помогна Митрев. След малко повече от четвърт час игра заралии отново бяха близо до втори гол, но Мартин Камбуров не успя да засече острото подаване по земя. Този момент предизвика кратки освирквания от трибуните на "Герена", но феновете бързо започнаха да пеят песни за подкрепа на отбора си.

В 18-ата минута Левски отправи първия си точен изстрел в сблъсъка. Той беше дело на Паулиньо от дистанция, но бразилецът по никакъв начин не затрудни Душан Перниш. В средата на полувремето Роман Прохазка центрира хубаво от фаул, Давид Яблонски засече с глава, но кълбото рикошира с Камен Хаджиев, което спаси Берое.

От последвалия корнер се получи разбъркване, което завърши с изстрел на Паулиньо от движение, който не попадна в целта. После домакините продължиха с обсадата на противниковата врата и Станислав Костов засече с глава, но в аут. В 39-ата минута Камбуров центрира на далечната греда където непокритият Педро засече с глава, но малко над целта.

В самия край на полувремето Левски стигна до дузпа, след като Костов падна при съприкосновение с Матеус Леони. Зад топката застана Роман Прохазка, но Перниш с чудесна намеса спаси. 4 минути след подновяването на играта Берое поведе с 2:0! Педро центрира от фаул, Камбуров се размина с топката, но Камен Хаджиев засече и простреля Митрев!

След този момент Левски наложи хаотичен натиск, но не стигаше до чисти положения. В 63-ата минута мощен шут по земя на Жорди Гомес мина на милиметри от целта. Четвърт час преди края домакините намалиха пасива си. Младият Станислав Иванов направи отличен пробив, след който Серджиу Буш от вратарското поле вкара за 1:2!

До края не падна нов гол и Берое спечели с 2:1.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=9d93401d0d" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Левски – Берое 1:2

Голмайстори: 0:1 Педро (3), 0:2 Хаджиев (49), 1:2 Буш (75)

Левски: Божидар Митрев; Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Афонсо Фигейредо; Роман Прохазка (74-Ривалдиньо), Кали Тиам (62-Ст. Иванов), Жорди Гомес, Паулиньо; Сержиу Буш, Станислав Костов (46-Нашименто)
Треньор: Делио Роси

Берое: Душан Перниш; Милен Желев, Камен Хаджиев, Иван Иванов, Матеус Леони; Мартин Райнов, Карлос Охене (46-Негрут); Рубен Бригадо (63-Виданов), Борислав Цонев, Педро Еуженио; Мартин Камбуров (81-Динков)
Треньор: Александър Томаш

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Ставров
Жълти картони: Тиам (Левски); Иванов (Берое)