Димитър Шейтанов, който е на вратата на юношеския национален отбор във втора поредна генерация, е готов вече да пази за мъжкия отбор на "сините" и не го е страх да се бори за титулярно място. Но в Левски не го броят ца част от плановете, след като той отказа да подпише нов договор с клуба и за момента става свободен агент.

Шейтанов от доста време работи по европейска програма, която включва хранителен режим и индивидуални тренировки, които логично повишиха формата му. "Смятам, че съм готов за мъжкия отбор на Левски. Очаквам да ми се даде шанс и работя за това. Направена ми е програма - за хранене, за сън, за тренировки. Готвя се индивидуално и съм готов. Не ме е страх да застана на вратата на мъжкия отбор. Мога да сравня мач от Първа лига с мачовете на националния отбор срещу Испания и Франция. Това са отбори, които спокойно могат да са в първата шестица на Първа лига", коментира Шейтанов в Актуално студио "Дерби".

Той има договор с мениджърската агенция, за която работи бившия футболист на сините Джон Ингълс. Именно импресариото уреди проби в английски клубове преди година за Шейтанов. Иван Тилев, който играе за Септември, също беше обект на интерес от страна на сините. За момента обаче самият той не знае дали е възможно такава сделка да се осъществи. Тилев е от Пазарджик, а в Септември (София) беше привлечен от Локомотив (Пловдив) и в момента минава за един от любимците на собственика на клуба от Драгалевци Румен Чандъров.

Тилев, както и Шейтанов, има опита и от участие на Европейско първенство през миналото лято с година по-големите. Сега обаче набор 1999 не успя да се пребори с Испания, Франция и Белгия и се прибра от елитния квалификационен кръг с 1 точка. Безспорно силни отбори, много тежка група. Но се представихме добре и въпреки, че не победихме нито един тим, създадохме доста голови положения, обяснява Тилев.