Ботев Пловдив - Левски, двубой от втория кръг от първата плейофна шестица, футболен комплекс "Ботев 1912", Пловдив, начало 14:30 часа.

Групата на Левски:

Митрев, Кръстев, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Цветкович, Фигейредо, Паулиньо, Вутов, Прохазка, Панайотов, Кабрал, Гомес, Тиам, Буш, Обертан, Костов, Ст. Иванов

Прогноза на Gol.bg:

Домакините изпълниха своята първоначална цел, а именно да намерят място сред първите шест отбора. Сега задачата пред тима е гонене на място в квалификациите на Лига Европа през следващия сезон. За да постигне това Ботев трябва да се представи перфектно до края на сезона, а това може да започне с домакински успех над Левски.

Ботев нямаше загуба в четири последователни срещи, преди да дойде гостуването в София на ЦСКА в миналия кръг, в което пловдивчани загубиха с 1:4. На собствен терен тимът загуби на четири пъти, победите са седем, а равенствата две.

В момента "канарчетата" отново защитават Купата, като през следващата седмица им предстои първият полуфинал срещу Славия. В шампионата заемат 5-ото място с 42 точки. Те са на 6 пункта от Берое и на 8 от днешния си съперник.

Левски пък отстъпиха миналия кръг с 1:2 и вече имат аванс от само две точки пред заралии, така че третото им място е застрашено, а в края на редовния сезон бяха надиграни от ЦСКА с 1:0 на "Васил Левски" след попадение на Фернандо Каранга в края на мача.

Португалският халф на Левски Филипе Нашименто е аут за мача с Ботев Пловдив. Освен това той ще бъде и под въпрос за двубоя с ЦСКА от Купата на България, който е броени дни по-късно. Бившият полузащитник на Динамо Букурещ е получил мускулната травма на едно от заниманията на тима.

Нападателят Ривалдиньо пък все още не може да се адаптира към родното първенство. За сметка на това Габриел Обертан и Антонио Вутов се завръщат в строя за "сините".

Прогноза: Ботев Пловдив - Левски 2:1