Ботев Пловдив победи Левски с 1:0 в двубой от втория кръг от първата плейофна шестица, игран на футболен комплекс "Ботев 1912".

Футболистите на треньора Делио Роси отново станаха за резил, след като от средата на първото полувреме бяха с човек повече на терена и Стивън Петков ги наказа в 80-ата минута на срещата.

След тази загуба Левски все още е на 3-ото място с актив от 50 точки, с 2 повече от Берое, който по-късно днес ще се изправи срещу Верея в градското дерби на Стара Загора.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=13f02e5574" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двата отбора започнаха равностойно срещата, а домакините бяха близо до гола още в 8-ата минута. Хубав далечен пас стигна до Жоао Паоло, който отправи мощен диагонален изстрел, но топката срещна гредата.

В следващите минути домакините доминираха в мача и често се оказваха в опасна близост до вратата на Божидар Митрев, но до опасни положения така и не се стигаше.

В 28-ата минута Габриел Обертан засече с воле добро центриране отдясно на Милош Цветкович. Тупалката на французина обаче се оказа неуспешна и топката се удари в гредата.

В 41-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Димитър Пиргов допусна непростима грешка, от която се възползва Обертан. Защитникът бе принуден да спре откъсващият се французин и напусна преждевременно мача.

В края на първото полувреме се стигна до нова греда. Тодор Неделев нанесе зловеща тупалка от малък ъгъл и за късмет на Митрев, топката се отби в лявата греда на вратата.

През втората част численото превъзходство започна малко по малко да си личи и "сините" все по-често поглеждаха към противниковата врата. В 49-ата минута Обертан отново притесни домакините. Французинът си пробва късмета с шут от далечно разстояние по земя, но топката мина на около метър от лявата греда.

В следващите няколко минути гостите изпробваха на няколко пъти рефлекса на Кайзер, но без резултат. Домакините се прибраха в своята половина и това значително забави темпото на играта.

Все пак "канарчетата" показаха зъби и създадоха няколко опасности пред вратата на гостите, но късметът и рефлексите на Митрев спасиха футболистите на треньора Делио Роси.

В 74-ата минута резервата Сержиу Буш за пореден път разочарова "сините" фенове. Нападателят засече центриране отдясно и от близко разстояние прати топката в аут.

В 80-ата минута домакините поведоха в резулатата. Стивън Петков засече прекрасно центриране на Тодор Неделев и с глава прати топката зад гърба на Митрев.

Ботев - Левски 1:0

Голмайстор: Стивън Петков (80)

Ботев Пловдив: Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Марин, Балтанов, Юсеин (Петков 75'), Неделев, Диого (Бризола 58'), Ндонгала (Димов 46'), Жоао Паоло
Треньор: Николай Киров

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Гомез, Панайотов, Прохазка (С. Иванов 60'), Паулиньо (Кабрал 81'), Вутов (Буш 64'), Обертан 
Треньор: Делио Роси

Пловдив, футболен комплекс "Ботев 1912"
Съдия: Петър Костадинов
Жълти картони: Юсеин, Петков (Ботев); Вутов, Ейолфсон, Буш, Горанов (Левски)
Червен картон: Пиргов (Ботев)