Левски победи Верея с 2:0 в двубой от петия плейофен кръг на първата шестица в Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Футболистите на треньора Делио Роси сложиха край на негативната серия от 5 мача без победа. Това се случи пред погледа на собственика на "сините" Спас Русев, който изгледа мача необезпокояван, тъй като "Герена" остана без публика в тази среща, след като тимът от Подуяне бе наказан за инцидентите в дербито срещу ЦСКА от миналия кръг.

След тази победа Левски вече има 54 точки и се изравни по този показател с третия Берое, който тази вечер приема "червените" в Стара Загора.  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3d0177f496" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с превес за домакините, които потърсиха ранен гол и бяха близо до него в 8-ата минута. Роман Прохазка засече с глава центриране отляво, но вратарят Богомил Цинцарски успя да избие, а след това топката се отби и в гредата.

В следващите минути Левски постепенно намали домакиниския си натиск, което позволи на гостите да вдигнат глава и да погледнат към вратата на Божидар Митрев.

В 21-ата минута Жерсон Кабрал бе близо до гола. Футболистът получи прекрасен пас по земя отляво и директно шутира към вратата. Топката обаче профуча на сантиметри от напречната греда.

В 30-ата минута Холмар Ейолфсон нанесе удар с глава при центриране от корнер на Жорди Гомес. Остана впечатление, че топката е преминала голлинията но на повторенията се видя, че гол няма.

Шест минути по-късно Антонио Вутов се възползва от грешка в защитата на Верея. Младият талант шутира от границата на наказателното поле, но Цицарски успя да улови топката.

В 41-ата минута логичното се случи. Холмар Ейолфсон с глава прати топката във вратата, след като засече хубаво центриране отдясно на Роман Прохазка - 1:0. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част темпото на игра продължи да бъде типично за съботния следобед - бавно и лежерно. В 49-ата минута Жерсон Кабрал центрира опасно в наказателното поле на Верея, там Илия Мунин в желанието си да изчисти за малко не си вкара автогол.

В 57-ата минута Левски удвои преднината си. Прекрасен пас на Антонио Вутов отляво намери Прохазка на точката на дузпата. Словакът безпроблемно прати топката във вратата за 2:0.

Темпото за двата отбора продължаваше да бъде доста бавно, но напук на спокойствието на терена, Милош Цветкович тръгна необезпокояван по крилото, но явно получи сериозна контузия и се свлече на земята. Това принуди Делио Роси да направи смяна и на негово място влезе 16-годишният Томислав Папазов, който направи дебют за "сините".

До края на дубоя домакините контролираха случващото се на терена и не позволиха на гостите от Стара Загора да пронижат вратата на Божидар Митрев.

Левски - Верея 2:0

Голмайстори: Холмар Ейолфсон (41), Роман Прохазка (57)

Левски: Митрев, Цветкович (Папазов 77'), Белаид, Ейолфсон, Фигейредо, Тиам (Панайотов 63'), Гомес, Прохазка, Вутов, Кабрал, Ст. Костов (Иванов 85').
Треньор: Делио Роси

Верея: Цинцарски, Тенев, Слаев, Мунин, Илиев, Бенгюзов, Мечев (Ндонг 76'), Огнянов, Андонов (Танев 52'), Станчев, Домовчийски (Шемлал 65').
Треньор: Елиош

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Тиам, Белаид (Левски); Ндонг (Верея)