Левски – Ботев Пловдив, мач от 33-ия кръг на Първа лига, ст.: "VIVACOM Арена Георги Аспарухов", начало: 20.00 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Митрев, Кръстев

Защитници: Ейолфсон, Белаид, Найденов, Горанов, Фигейредо

Халфове: Паулиньо, Белмонт, Папазов, Кабрал, Панайотов, Рошу, Юруков

Нападатели: Обертан, Ст. Иванов, Костов, Ривалдиньо

Групата на Ботев за мача:

Вратари: Иван Чворович, Даниел Кайзер

Защитници: Филип Филипов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, Димитър Калчев

Халфове: Серкан Юсеин, Алваро Юлиано, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Фелипе Бризола

Нападатели: Дуде Ндонгала, Густаво Афонсо, Диого Кампос, Жоао Пауло, Стивън Петков, Кристиан Добрев, Милко Георгиев

Прогноза на Gol.bg:

Левски влиза в мача във великолепна форма и настроение, след като се класира за финал за Купата на България, отстранявайки напълно заслужено големия съперник ЦСКА. В последния кръг "сините" размазаха с 4:0 Берое насред Стара Загора и демонстрираха отлична игра. С успеха столичани си върнаха 3-то място, за което се борят точно със заралии. От своя страна Ботев официално короняса Лудогорец със седма поредна титла след 2:1 над ЦСКА в Пловдив. "Канарчетата" се борят за място в Топ 4, но изостават с 6 точки от Берое, което ги задължава да спечелят на "Герена".

Гостите обаче нямат успех на този стадион през новия век, като за последно се наложиха с 1:0 през 1997 г. Оттогава изминаха 19 мача помежду им в първенството, като Левски спечели всички и в тях има внушителна голова разлика от 59:7. При последният двубой помежду им в София, гостите бяха близо до прекъсване на черната серия, но автогол на Пламен Димов в последните минути ги закопа и 26-кратният шампион на България се наложи с 1:0.

За днешната среща в групата на Делио Роси се завръща излекуваният Ривалдиньо, докато Серджиу Буш е наказан. Висящите с картони за финала за Купата срещу Славия Давид Яблонски, Жорди Гомес, и Филипе Нашименто не попаднаха в групата, там не са още Хали Тиам и Антонио Вутов, които получават почивка. За Ботев аут е опитният Йордан Минев, докато Густаво Афонсо се завръща след санкция.

Мачът ще мине под знака на празника. Днес се навършват 75-години от рождението на легендата Георги Аспарухов-Гунди, който е играл и за двата отбора. На терена обаче ще бъде напечено, но предвид предстоящия финал за Левски, очакваме Ботев да не загуби в столицата.

Прогноза: Левски – Ботев 1:1