Верея - Левски, двубой от 10-ия кръг на плейофите на Първа лига, стадион "Трейс Арена", начало: 20:00 часа.

Групата на Левски: Шейтанов, П. Иванов, Белаид, Ейолфсон, Горанов, Найденов, Паулиньо, Вутов, Ривалдиньо, Гомес, Прохазка, Нашименто, Яблонски, Панайотов, Юруков, Обертан, Костов, Ст. Иванов

Прогноза на Gol.bg:

Срещата е от изключителна важност за Левски, тъй като "сините" трябва да удържат 3-ото място, даващо право на бараж за Лига Европа срещу Черно море. В този случай тимът от Подуяне трябва да измъкне минимум равенство в Стара Загора, за да не се налага да разчита на развоя от мача между преследвача Берое и ЦСКА.

Звездата на Левски Габриел Обертан със сигурност няма да играе в този мач. По всяка вероятност той ще пропусне и евентуалния бараж за Лига Европа. Французинът се контузи по време на двубоя с Лудогорец, поради което пропусна и дербито с ЦСКА.

Поради травми извън разширения състав са Милош Цветкович, Серджиу Буш и Николай Кръстев, а заболяване извади от сметките и капитанът Божидар Митрев. 

Така "сините" заминаха за Стара Загора с двамата си млади вратари - Димитър Шейтанов и Петър Иванов. Малкият Шейтанов се очаква да дебютира в Първа лига с екипа на Левски, въпреки че последните седем месеца не тренира с първия тим.

Добрата новина за младия страж и феновете на Левски е завръщането след наказания на Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски и Жорди Гомес.

Положението във Верея не е много розово. Самите играчи признават, че все още няма ясното около бъдещето на клуба. На този етап целта е спазена - оставане в групата и през следващия сезон. 

На няколко пъти обаче ръководството на тима бавеше заплащанията на треньорите и футболистите, като дори се носеха слухове за бунт и отказ от тренировки.

Прогноза: Верея - Левски 2:2