Един от асовете на Левски през последните години Роман Прохазка не послуша желанието на "сините" фенове и все пак си тръгна от "Герена".

Нещо повече - полузащитникът вече е футболист на чешкия шампион Виктория Пилзен. Словакът подписа днес договор за три години и бе обявен от клуба като ново попълнение.

Както е известно, Прохазка набързо се превърна в дени от любимците на сектор "Б", като феновете често скандираха името му и искаха да той продължи кариерата си в Левски.

Прохазка обаче така и не се разбра с ръководството на софиянци за нов договор и напусна родния елит, където играе от 2012 година насам.

"Договорът с Пилзен е огромно предизвикателство за мен. Очаквам с нетърпение да се запозная отблизо с феновете, с града и с клуба...Виктория има най-високите амбиции през всеки сезон, което ми допада", коментира Прохазка.

Словакът записа 26 гола и 22 асистенции в 172 мача за пет сезона с екипа на Левски. Управата на "сините" искаше да задържи Прохазка, но забави много преговорите за нов контракт, а в крайна сметка не му предложи достатъчно добри условия и той реши да напусне "Герена".