Трансферът на Димитър Шейтанов в Лийдс привлече вниманието на медиите на Острова. Те твърдят, че той се осъществява с личното благодетелство на Спас Русев.  Според медиите в Англия явно Митко е доста талантлив, след като такъв именит клуб го иска въпреки годините му. 

„Лийдс има ново име, макар и да не е толкова вълнуващо. Марсело Биелса и Абел Ернандес все още са далеч. Шейтанов обаче е един от талантите, които са оценени най-високо от йоркширци, чийто директор Виктор Орта се прочу с покупките си на млади футболисти за формациите до 20 и 23 години. Освен това ще има сериозна конкуренция в лицето на други двама млади вратари - Бейли Пийкок-Фаръл и Камил Мязек“, коментират на Острова. 

В Бохум пък се хвалят с Холмар Ейолфсон, който е един от четиримата бивши играчи на тима, които ще ходят на световното първенство. 

„Той прекара три години на улица „Кристофер“, а след това рита за Розенборг и Макаби Хайфа. Сега е в Левски, където е толкова добър, че стигна до Мондиал 2018“, отчитат германците.