Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон е бил наблюдаван от английски скаути, които работят с тимове от Премиър лийг и Чемпиъншип, пише "Тема Спорт".

Те са гледали на живо последната контрола на Исландия преди участието на тима на световното първенство в Русия. На 7 юни “Викингите” играха с Гана в Рейкявик, като проверката завърши при резултат 2:2. В нея Исландия поведе с 2:0, но през втората част допусна изравняване.

Селекционерът Хеймир Халгримсон пусна Ейолфсон като десен бек, въпреки че 27-годишният футболист е типичен централен бранител. Макар че игра на непривична позиция, защитникът на Левски получи добри отзиви за изявите си - както от треньора, така и от местната преса. В Исландия твърдят, че Холмар е хванал окото на няколко английски съгледвачи.

Ейолфсон вече има престой на Острова. От 2008 до 2011 година той е собственост на Уест Хам, въпреки че така и не изиграва шампионатен мач. Той е последователно преотстъван в Челтънъм и Рьозеларе, преди да премине в германсикя Бохум.

Холмар Ейолфсон пристигна на “Герена” в края на месец август миналата година. Той бе взет под наем от израелския Макаби (Хайфа). Договорката между двата тима бе за 4 години. Исландецът веднага се утвърди в стартовата единайсеторка на Левски. Той изигра общо 30 мача във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. Със силните си изяви той си спечели място и в националния отбор на Исландия за световното първенство. Наред с това бранителят убеди собственика Спас Русев да откупи изцяло правата му. Така той вече е собственост на клуба от “Герена”.

Трима съотборници на Ейолфсон от селекцията на Иландия се подвизават в Чемпиъншип, а други трима през следващата кампания ще играят в Премиър лийг. Дади Бодварсон рита за Рединг, Биркир Бярнасон за Астън Вила, а Хордур Магнусон е в Бристол Сити. Елитните състезатиле са Йохан Берг Гудмундсон (Бърнли), Гилфи Сигурдсон (Евертън) и капитанът Арон Гунарсон (Кардиф).