Феновете на Левски ще мо­гат да наблюдават пряко по телевизията първия официа­лен мач на тима за сезона. В сряда, 11 юли, от 18:45 часа сините гостуват в първи ква­лификационен кръг на Лига Ев­ропа на носителя на Купата на Лихтенщайн Вадуц. Среща­та ще бъде предавана в кана­лите на Диема екстра.

Вчера от медията успяха да завършат преговорите, които се проточиха доста. Причината бе, че местните телевизии отказваха да излъчват двубоя и това означаваше, че няма да осигурят трасе. В крайна сметка от Диема екстра са успели да постигнат разбира­телство с Вадуц, както и да намерят начини да предаватдиректно срещата, пише "Тема спорт".

Най-вероятно мачът ще бъ­де излъчен по Диема спорт. Причината е, че каналът Диема спорт 2 ще предава от 20:00 часа домакинството на Лудогорец срещу северноирландския Крусейдърс от първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Очаква се тази телевизия да предава и реванша между Левски и Вадуц от "Герена". Той е на 17 юли, вторник, от 18:45 часа на стадион "VIVACOM АРЕНА Георги Аспарухов". Най-вероятно днес ръковод­ството на сините ще обяви и какви ще бъдат цените на би­летите за сблъсъка. От клуба продават абонаментни кар­ти. Който си закупи сезонен пропуск, ще може да гледа с него не само мача с тима от Лихтенщайн, но и всички до­макински срещи от предвари­телната фаза на Лига Европа.

Ако Левски елиминира Вадуц, във втория квалификационен кръг ще срещне победителя от двойката Клаксвик (Фарьорски острови) - Жалгирис (Литва).