Левски ще осъществи още два летни трансфера. Това обяви изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов. До момента сините се подсилиха с трима футболисти - словашкия вратар Мартин Полачек, швейцарския халф Давиде Мариани, а през седмицата подписаха и с естонския полузащитник Богдан Вашчук. Последният дойде под наем от Рига. Договорът му е до края на годината.

"Ако звездите се подредят правилно за нас, надявам се още двама нови да дойдат - централен нападател и краен бранител, но нека оставим малко мистерия. Ние искаме да взимаме млади футболисти с кратки договори, за да преценим дали ще паснат на отбора, какъвто е случаят с Вашчук. Надявам се догодина лятото той да е наш играч", заяви Иванов по Диема спорт, цитиран от "Тема спорт". 

Той коментира и проваленото привличане на Мартин Райнов. "Неизменна част от всички преговори е и провалът им. В разговорите за него участвах и аз - няколко души бяхме в различните части на преговорите. Проблемът остана извън нашия клуб и не е етично да коментирам повече защо не се стигна до сделката. С ръководството на Берое имахме ясно изградени рамки как да се случат нещата, с футболиста също, той беше на подпис разстояние", каза шефът. 

Той коментира и как става привличането на нови в Левски. "Селекцията не е такава енигма, както звучи отстрани, процесът е сравнително прост. Треньорът казва от какво има нужда, после скаути преглеждат кандидатурите - Кирил Вангелов и други хора. Търсим хора, които искаме да направят разликата, имаме нужда от повече хора, които да ни помогнат за правилната преценка. Когото те одобрят, после ние (б.р. - ръководството) водим преговорите с него", обясни Иванов.

Той разкри, че не се е отказал от идеята да назначи спортен директор. От „Герена" бяха близо до привличането на австриеца Вили Рутенщайнер, но в крайна сметка той предпочете офертата на израелската федерация. "Ние продължаваме да търсим кандидат за спортен директор, водят се разговори. В момента няма конкретни преговори с някого, но знаем, че тази позиция за нас е приоритет. За нас е важно да има спортен директор и клубът да се развива в посоката, в която желаем. Има хора и в България, и в чужбина за тази позиция. Доказваме, че не се чувстваме ограничени да търсим само на територията на страната, така че сме готови да намерим човек", каза ръководителят.

Директорът посочи, че целта пред отбора е слагането на край на сушата без трофей. Сините не са ставали шампиони от 2009 година. "За Левски титлата не е утопия. Смятам така, защото всички работим за тази цел. Положението, в което сме в момента, ни дава усещане какво би ни коствало. Всички са наясно, мисля, че имаме достатъчно качество както на треньорския пост, така и при играчите. По-лесно се диша на върха. Няма да скрия, че сме с приятно чувство, че усилията, които се полагат в клуба, дават резултат. Вярваме, че те трябва да ни донесат първото място".