Днес ще се състои редовното годишно Общо събрание на акционерите на Левски. 

То започва в 10:00 часа на „Герена". Час по-рано ще стартира регистрацията на притежателите на дялове на клуба. 

Този път на заседанието ще присъства мажоритарният собственик Спас Русев. Заради негови дела пропадна сбирката, която бе насрочена за 14 август - 4 септември бе посочена като резервна дата.

На събранието днес Русев и подопечените му ще обявят какво е финансовото състояние на клуба. Няколко месеца след като взе контролния пакет акции в края на август 2016-а година, босът посочи, че Левски е в състояние на практически фалит. 

Очаква се обаче днес да бъдат изнесени данни, които показват стабилизиране на клуба и значително намаляване на дълговете. 

Най-голямата част от тях продължават да бъдат свързани със строителството на новия сектор А на стадион "Георги Аспарухов", който бе пуснат в експлоатация на 23 април 2016 година. Ще стане ясно и с колко са свити борчовете към НАП.

Доклад за финансовото състояние на сините ще презентира изпълнителният директор Красимир Иванов. Наскоро се появиха информации, че Левски има запорирани сметки и срещу клуба се водят дела.

Очаква се Спас Русев да попълни състава на Надзорния съвет на клуба. В момента освен боса в състава на органа е и синът му Евгени Русев. Третият в него бе легендата на сините Кирил Ивков. Той обаче си подаде оставката преди края на миналия сезон.

Днес от Левски трябва да обявят стратегия за реформа на клуба. Поне такива договорки обявиха, че са постигнали част от акционерите. Ще започне и кампания, насочена към привържениците и тяхното поведение по време на двубоите. Напоследък глобите за клуба заради поведението на част от феновете станаха доста солени. 

Заради расизъм, хвърляне на предмети и опит за нахлуване на терена Левски бе санкциониран от Дисциплинарната комисия на УЕФА да изиграе следващите си два домакински мача в евротурнирите при закрити врати. 

Освен това клубът бе глобен с 40 хиляди евро. 

От клуба изчислиха, че заради това наказание ще отчетат пропуснати ползи за над 100 хиляди евро. Това е сериозна сума. А без феновете зад гърба значително по-трудно става елиминирането на който и да е съперник. 

През миналата кампания сините също играха на празен стадион в Лига Европа - загубиха с 1:2 на "Герена" от Хайдук Сплит, въпреки че поведоха с 1:0, и напуснаха надпреварата, припомня „Тема спорт“.