В края на миналата година дълговете на Левски са били в размер на 18,3 милиона лева. Това разкри изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов след края на Общото събрание на акционерите.

Той уточни, че по-голямата част от тях са за строежа на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". "Задълженията не са тайна. Надявам се в най-кратки срокове да ги погасим. Първата цел е да ги приведен в поносими граници, за да сме спокойни", добави Иванов.

Той каза още, че за част от новите попълнения са платени трансферни суми. Това лято Левски подписа с вратаря Мартин Полачек, халфовете Давиде Мариани и Богдан Вашчук и левият защитник Луис Нганиони, който беше взет в края на миналата седмица. Правата на Холмар Ейолфсон и Хали Тиам пък бяха откупени. "Но не желая да коментирам публично тази тема", каза Иванов.

Той не пропусна да похвали и новия треньор Славиша Стоянович. Под негово ръководство Левски постигна пет поредни победи в Първа лига и логично води в класирането.

"Няма привърженик на Левски, който да не е доволен, че в момента сме на първо място в класирането. След последния кръг, който мина от шампионата, мога да кажа, че Левски има сили да се пребори за титлата. Това не е първият отбор на Стоянович, в който има натиск за постигане на бързи резултати. Той е свикнал да работи по този начин. При него атмосферата в тима е доста добра. Стоянович има отлична комуникация с футболистите. Но нека не забравяме, че той наследи отбора от миналата година. Сега всички берем плодовете от нашата работа", завърши Иванов.