Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви, че клубът подкрепя голмайстора си от миналия сезон Давид Яблонски.

Чешкият защитник вчера беше обвинен в родината си за участие в черно тото. Присъдата е 18 месеца условно и глоба от 20 000 чешки крони. Ако тя не бъде платена, Яблонски може да влезе в затвора за 10 седмици.

"Очевидно е, че не сме очаровани от появилата се информация. Разговаряхме с играча и неговия агент, които са наясно със ситуацията. Те твърдят, че решението ще бъде обжалвано на по-висока инстанция, защото това е първа инстанция", заяви Иванов.

"Разговарях сутринта с Яблонски и ми изглеждаше притеснен. Ние като клуб го подкрепяме. Неслучайно искаме да му продължим договора. Той е един от най-важните футболисти сред нашите фенове", добави той.

Иванов каза още, че преговорите за нов договор с Габриел Обертан вървят добре и се надява въпросът да бъде приключен преди коледните празници.

"Имаме още няколко футболисти, с които искаме да преподпишем", добави Иванов, визирайки Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. На всички изброени футболисти споразуменията си до края на сезона.

Това означава, че от 1 януари те могат да подпишат предварителен контракт с друг клуб и Левски да изпусне някого от тях без пари. От началото на сезона и четиримата са твърди титуляри за "сините".