Лудогорец - Левски, двубой от 12-ия кръг на Първа лига, стадион "Лудогорец Арена", начало: 20:00 часа.

Групата на Левски: Полачек, Митрев, Белаид, Горанов, Ейолфсон, Найденов, Паулиньо, Мариани, Белмонт, Вашчук, Цветкович, Нашименто, Рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан, Виана, Ст. Иванов. 

Прогноза на Gol.bg:

Кариерата на треньора Пауло Аутори не завършва по най-очаквания начин и той ще изведе футболистите на Лудогорец за последен път именно в мача срещу Левски. Под негово ръководство "зелените" не блестяха особено много в атака, а и често бяха допускани глупави грешки в защита. 

Шампионите от Разград трябва да се отърсят от тези странични фактори, ако целят изкачване на първата позиция. При евентуална загуба, тя ще стане още по-трудно достижима.

Аутуори няма проблеми с контузени играчи, което означава, че по всяка вероятност специалистът няма да прави рокади, така че от тази гледна точка Лудогорец ще действа максимално окомплектовано.

Левски стъпи на върха, като постигна две победи над столичните съперници – Славия и ЦСКА. Реално "сините" нямат какво да губят в Разград. Трябва да излязат и да покажат играта, която наблюдаваме от идването на треньора Славиша Стоянович.

Специалистът има малко въпросителни преди двубоя. В групата на тима попаднаха Паулиньо и Богдан Вашчук, които имаха контузии през седмицата и най-вероятно в последния момент ще бъде взето решение, дали да попаднат в състава за двубоя. 

Със сигурност на терена ще бъде Давид Яблонски. През седмицата чехът се оплаква от травма в адукторите, като не тренира на пълни обороти в последните дни. За първи път в групата на "сините" е новият нападател Луан Виана, който може да направи дебют. Все пак по-вероятно е той да остане на пейката и да се появи в игра след почивката.

Двата тима имат общо 24 срещи помежду си. В тях победите са 13 на 5 за Лудогорец, а равенствата 6. Последния успех за Левски бе през август 2016 година, а след това последваха 4 победи за "орлите" и 3 равенства. "Сините" имат едва един успех на "Лудогорец Арена" в 12 гостувания там, а пораженията са 8.

Прогноза: Лудогорец - Левски 1:1