Швейцарецът Давиде Мариани ще е титулярният дузпаджия на Левски, пише "Тема Спорт".

Офанзивният халф се разписа от бялата точка срещу Верея (7:0), като преди почивката направи резултата 3:0. В последната година сините имаха проблем с изпълнението на 11-метровите наказателни удари.

През този сезон те вече пропуснаха един в елита - Паулиньо не успя да вкара на Витоша Бистрица. Серджиу Буш пък не вкара в реванша с Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

През миналата кампания пък при изпълнение на дузпа в първенството се "схванаха" Жорди Гомес, Роман Прохазка и Фелипе Нашименто. Във финала за Купата на България срещу Славия Жорди Гомес отново пропусна, а при изстрелите след продълженията неточни бяха Кали Тиам и Прохазка. "Знаем, че този елемент бе слаб и много дузпи пропуснаха.

По два пъти в седмицата някои от играчите ни изпълняват изстрели от бялата точка. Мариани е един от тези, които са определени да изпълняват. Има още един-двама. Притежаваме няколко решения за това кой ще бие от бялата точка - Мариани е определен, а който се чувства най-добре на терена, той ще изпълнява", заявиха от "Герена".