Шефовете на Левски ще направят нов опит да си върнат Николай Михайлов на "Герена". „Сините" душат около ситуацията, в която се намира Михайлов. Бъдещето на Ники отново е поставено на карта, след като от лятото той е без отбор, а в момента води тренировки със Славия.

На „Герена" вече направиха няколко опита да си вземат Михайлов. Вратарят дори се срещна със Спас Русев. Ники обаче отхвърли предложението, след като се появиха спекулации за заплатата му. Този път „сините" се надяват да размисли.
Спас Русев е твърдо решен да привлече нов вратар колкото се може по-скоро, твърдят от Спортал.

В Левски имат нужда да се засили конкуренцията на поста, след като Божидар Митрев и Мартин Полачек се намират в трагична форма.

Както е известно, през 2007-а година Николай премина от Левски в Ливърпул, но не записа и минута, след което беше даден под наем в холандския Твенте. От 2010-а холандският клуб го откупи, което е и най-добрия период до момента в кариерата му.

Михайлов има общо 15 мача за първия тим на Левски, като е играл в "А" група, Купата на България, Купата на УЕФА и Шампионската лига. Именно в Шампионската лига е последната му среща за столичани, когато направи една грешка при поражението с 0:3 от Вердер (Бремен) на стадион "Васил Левски".

Той дебютира преди да навърши 16 години в първенството, когато пази 90 минути при победата с 2:1 над Черно море на стадион "Георги Аспарухов".