Бившият футболист, треньор и спортен директор на Левски Георги Иванов се надява клубът да не бъде изхвърлен от европейските турнири. Легендарният нападател взе отношение по новината, че УЕФА санкционира сините и ги заплашва с изваждане от Европа, ако не платят задълженията си до 28 февруари.

"Не е приятно това, което се случва. Надявам се всичко това да е само предварителен сценарий", каза Иванов по време на коледен турнир за ветерани.

Задълженията, които Левски трябва да плати до края на февруари, за да избегне изхвърлянето от Европа са на стойност 1 000 040 евро. Те са дължими към края на втория мониторингов период (30 септември), на който клубът е бил подложен. Около 700 хиляди евро от задълженията са към Националната агенция по приходите (НАП). 290 хиляди евро към футболисти и 50 хиляди евро към друг клуб. Освен дълговете сините трябва да платят и глоба от 100 хиляди евро за нарушаване на финансовия феърплей.

По неговите думи клубът отдавна има задължения, за които се знае от години. "Надявам се Левски да успее да плати тези задължения. Клубът още от преди 2-3 години има задължения, сега дано новият собственик да може да ги покрие". На въпрос дали може да има смяна на собственика Иванов заяви, че собственикът на клуба е ясен.

"От 10 години се спекулира със собствениците на Левски, но те са ясни, защото са публични личности в този период. Спас Русев е собственик, не знам за друг. Ние трябва да ги уважаваме, защото дават много пари за развитието на този клуб", добави Иванов, цитиран от "Дневник". През уикенда собственикът Спас Русев увери, че Левски ще играе в Европа през следващия сезон.