Треньорът на Левски Славиша Стоянович работи сериозно по зимната селекция. Сърбинът със словенски паспорт води преговори за привличането на латвийския национал Виталис Максименко на "Герена". 28-годишният бранител в момента носи цветовете на Олимпия (Любляна). Той може да играе както в центъра на отбраната, така и като ляв бек.

Максимович може да бъде взет за сравнително малка сума, тъй като финансовото състояние на клуба от Любляна не е особено добро и от клуба обявиха, че всеки един футболист се продава.

"Доста вероятно е Виталис Максименко да напусне Олимпия. Към национала на Латвия има сериозен интерес от Левски, който продължава да бъде воден от Славиша Стоянович. Треньорът имаше опция да напусне и да поеме националния отбор на Латвия, но остана в българския клуб и сега работи по селекцията", пиша ekipa.svet24.si.

Максименко е роден на 8 декември 1990 година, висок е 186 сантиметра и играе с левия крак. Именно такъв бранител търси Стоянович. В юношиските си години латвиецът играе за Сконто и Даугава. В последния тим прави и професионалния си дебют.

През 2009 година е взет под наем от ЦСКА (Москва), но така и не записва мач с екипа на руския гранд. След това носи екипите на Сконто, Брайтън, Йоувил, Килмарнък, ВВВ Венло, Лиепая, Матерсбург и Термалика. През лятото преминава в състава на Олимпия (Любляна), който есенния сезон завърши на 2-ото място в класирането зад Марибор. Участва в 14 мача в първенството и бележи 1 гол. За националния отбор на Латвия има 41 срещи и 1 попадение.

Левски се нуждае от подсилване на защитата, защото от клуба планират да се разделят с Аймен Белаид. Давид Яблонски пък все още не е подновил изтичащия си договор и почти сигурно ще бъде продаден. Освен това на "Герена" не могат да разчитат и на исландския национал Холмар Ейолфсон, който през есента скъса връзка на коляното и ще пропусне целия пролетен полусезон.