Треньорът на Левски Славиша Стоянович гарантира, че остава на "Герена" поне до лятото. Не е тайна, че спецът имаше оферта да стане селекционер на националния отбор на Латвия, като разкри, че е получл предложения и от още два клуба.

"Ако всичко е наред, ще бъда тук до юни, каквато ни е договорката. Споразумението ми е за 1+1 и след края на сезона Левски или можем да кажем "не" за подновяването му. Искам да покажем повече от есента, защото не я завършихме подобаващо. Сега ни предстои подготовка и трябва да направим промени", заяви треньорът на Левски.

"В професионалния футбол трябва да живееш в реалността. Исках нови играчи, но за първата тренировка не бе възможно да ги вземем. Надявам се новите попълнения да бъдат тук скоро, защото имаме сериозен дефицит на позицията централен защитник. Ако може, трябва да намерим и халф. Трябва ни и качествен нападател, защото има интерес към Станислав Костов. Като пристигнем в Кипър, ще разберем къде още трябва да бъдем подсилени. Ключът обаче е във финансите. Трябва да се освободи място, за да взимаме нови", продължи Славиша Стоянович.
 


"Периодът е много важен що се касае до физическата подготовка. През есента имахме много контузени и без подготовка, имаше и преуморени. Трябваше да балансираме. Сега аз и моите асистенти знаем какво искаме и как да го направим. Искам Левски така, както бе срещу ЦСКА. Когато знаехме какво правим, имахме самочувствие и бяхме агресивни. Това е моделът, който трябва да търсим. Трябва да се играе 90 минути, а не 40 или 50. Чисто физически трябва да издържаме през цялото второ полувреме", каза още той.

Относно разговора си със Спас Русев и темата за спортен директор, Стоянович каза: "Надявам се (да има спортен директор). Говорих за това и с г-н Русев. Всичко се движи по добър път и дано се случи възможно най-скоро. Говорихме за отбора, за подготовката, за футболистите и по други теми. Ще видим след медицинските тестове кой ще пътува за Кипър и кой ще остане тук. Имаме 34-ма играчи и това не е нормално за един клуб. Моето желание е да бъдем с 24-ма играчи и трима вратари. Почакайте да мине медицинската проверка и до два дни ще разберете на кои ще разчитам".

"Не мога да поставям условия, а да казвам какво искам. Не всичко може да се направи обаче веднага. Дал съм рапорт и анализ на г-н Красимир Иванов за направеното досега, а то не е много. Моето желание е да направим това, което искаме, а не да вегетирам в Левски", завърши той.