Селекционерът на Естония Мартин Рейм смъмри Богдан Вашчук от Левски. Треньорът заяви, че няма да прати повиквателна на халфа, докато не промени манталитета си. Естония ще играе две контроли в следващите дни срещу Финландия и Исландия, но играчът на “сините” не е сред повиканите.

“Трябва промяна при Вашчук”, каза селекционерът. В момента той няма да ми е от полза. Следя какво се случва с него, но когато видя, че ни е необходим, тогава ще го повикам. Знам, че не играе много в Левски заради травма. Все пак там се тренира на високо ниво, но това не ми е достатъчно. Освен това, трябва да покаже и сърце. Преди време отказа да играе за младежите на Естония. Видях после, че обясни в социалните мрежи, че това не е така. Хубаво, аз следя и манталитета на играчите. Не му затварям вратата за националния. Когато направи няколко добри мача, нека ми се обади и пак ще говорим”.

 През 2015 година Вашчук е повикан за мач на младежите. По това време той е част от Рединг, припомня вестник "Труд".
 
“Бях на почивка и с контузия, която не исках да се усложнява”, обясни след това халфът, който все още чака първа повиквателна за представителния тим на родината си.