Ръководството на Левски възнамерява да направи промени в управителния съвет на клуба, които да бъдат вписани в Търговския регистър още днес, съобщиха за "24 часа" два независими един от друг източника.

Промени в УС може да прави Надзорният съвет, в който влизат собственикът Спас Русев, синът му и легендата Кирил Ивков. Очаква се в УС да влязат поне двама души, близки до бизнесмена Васил Божков, а след време да се смени и собствеността.

Ако промените станат факт, е възможно заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев отново да бъде поканен за изпълнителен директор на Левски. Той получи покана от Спас Русев преди Нова година, но в първите дни на 2019 г. обяви, че няма как да приеме, след като няма гаранции, че програмата му ще бъде изпълнявана поне в следващите 2-3 години.

В същото време промените могат да форсират и треньорска смяна на "Герена" - сегашният наставник Славиша Стоянович иска да поеме националния на Латвия, а най-желаният от феновете специалист - Станимир Стоилов, напусна държавния тим на Казахстан и е свободен.