Валери Божинов ще смени Габриел Обертан в Левски! Френската звезда на "сините" е с единия крак в турския Езрурумспор срещу 2 милиона евро.

26-кратният шампион на България се е прицелил именно в Божинов за наследник на бившия футболисти на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Според Спортал изпълнителният директор на клуба Павел Колев вече е провел разговори с нападателя, който нееднократно заяви, че е готов да се върне на "Герена".

Божинов игра за Левски през 2014 г. и в 20 мача вкара 8 гола. Големият плюс при него е, че ще излезе без пари на "сините", тъй като договорът му с Ботев Враца изтече, въпреки че продължава да тренира с новака в Първа лига.

Така с получената сума от Обертан Левски ще може да покрие част от задълженията и ще има негов наследник като свободен агент. Освен това столичани ще спестят и от огромната заплата на французина. Както Gol. съобщи първи още на 16 ноември, месечното възнаграждение на крилото възлизаше на 45 хил. евро. Със сигурност Божинов няма да прибира толкова голяма сума.