Левски започна с издънка срещу Локомотив (Пловдив) на "Герена" в официалния дебют на Георги Дерменджиев начело на клуба. Двата тима врътнаха 1:1 в среща от 21-ия кръг и след нея "сините" пропуснаха да се доближат до ЦСКА и Лудогорец, които сгрешиха. 

Гостуващият тим откри чрез Аралица в 44-ата минута, а Мариани спаси Левски с изравнителен гол в 71-ата.

Валери Божинов направи своя повторен дебют за „сините” и негов гол бе отменен, но като цяло не се запомни с нищо кой знае какво в срещата.

Мартин Райнов също започна сред титулярите и направи каквото бе по силите му.

Като цяло в състава на "сините" се забелязаха доста неща върху които трябва да се работи, но все пак отборът показа характер и вкара поне изравнителен гол.

Не може да не се отбележи, че имаше около 9-10 хиляди души на стадиона, които подкрепяха "сините". 


Срещата започна с добро темпо и в 13-ата минута „сините” успяха да организират добра атака, която завърши с опит за удар на Мариани, но Везалов успя да си подложи тялото на пътя на топката и я блокира.

Луков спаси вратата си две минути след това след удар на швейцарския играч на Левски, а малко след това „сините” вкараха попадение чрез Божинов, което обаче бе резонно отменено заради засада.

Отчаянието на домакините да вкарат ранен гол принуди Тиам да отправи силен удар от дистанция в 20-ата минута, който обаче прелетя над напречната греда.

В 30-ата минута Левски бе на крачка от гола, но ударът на Паулиньо от 20-ина метра нацели гредата.

Пет минути след това Божинов направи сериозен пропуск и от чудесна позиция в наказателното поле стреля в аут.

В 44-ата минута Локо стигна до попадение, след като Цветанов намери Аралица сам срещу вратаря и хърватинът я вкара във вратата на Михайлов.

Второто полувреме започна с отличен шанс за гостите и те можеха да стигнат и до втори гол.

В 50-ата минута Буна имаше пред себе си перспективата за удар от добра възможност, но избърза с шута си и той премина встрани вратата.

Малко след това Тиам пробва мерника си от дистанция, но ударът му бе неточен.
 

В 60-ата минута пред Яблонски се откри възможност да вкара, но ударът му с глава бе доста неточен.

Последва първа смяна в Левски и голмайсторът Станислав Костов влезе в игра на мястото на Валери Божинов.

В 71-ата минута Левски се върна в мача след гол на Мариани. След разбъркване в наказателното поле на Локомотив швейцарецът се оказа най-съобразителен и от близка дистанция вкара топката между краката на Луков.

В 85-ата минута Вашчук можеше да се превърне в герой за Левски, но Везалов застана на пътя му и ликвидира опасността пред вратата на Локо, а до самия край нямаше повече голове. 

ЛЕВСКИ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:1
0:1 Аралица 44
1:1 Мариани 71

Левски: Михайлов, Цветкович, Яблонски, Рейш, Горанов, Тиам (88 - Буш), Райнов, Кабрал, Мариани, Паулиньо (68 - Вашчук), Божинов (64 – Костов)

Локомотив: Луков, Петрович, Езе, Везалов, Томашевич, Банович, Ангелов, Буна, Илиев (88 - Георгиев), Цветанов (88 - Карагарен), Аралица