Левски ще играе в европейските клубни турнири през новия сезон, след като е платил 2 милиона лева, за да получи лиценз. Освен това "сините" са превели и глобата от 100 хиляди евро към УЕФА. Крайният срок за плащането беше 31 януари, но от Нион дадоха отсрочка до 28 февруари и той беше спазен.

Част от сумата беше за компенсации към бившия треньор Делио Роси, който беше освободен от поста след срамното отпадане от Вадуц в Лига Европа. От "Герена" се разплатиха изцяло на бившия си капитан Дъстли Мюлдер, както и по привличането на Нуно Рейш. Освен това по сметките на НАП са преведени близо 1,5 млн. лв. Именно това беше най-важното плащане, тъй като от УЕФА не допускат задължения към държавата под никаква форма.  

По този начин 26-кратния шампион на България ще може да се изявява на международната сцена през лятото, стига да се класира за участие по спортен път. Това едва ли буди съмнение, тъй като в момента Левски заема 2-ро място с 48 точки, колкото има и големият съперник ЦСКА. Лидер е Лудогорец с 53 т., а Ботев Пловдив и Берое имат по 42 т. и трудно биха се преборили за бронзовите медали.

Вижте ТУК класирането в Първа лига!

Плащането на сумата е пореден ход в правилната посока на новото ръководството на Левски. Преди дни изпълнителният директор на клуба Павел Колев заяви, че Васил Божков е покрил 3 млн. лв. задължения, а общите дългове са били в размер на малко над 32 млн. лв. И всичко това се случва без тегленето на заеми.