Славия е труден съперник за Левски и "сините" няма да подценят противника, въпреки че се намират в серия от две поредни победи и конкурентите им за титлата често ги стимулират с равни и загуби. Това мнение изрази старши треньорът Георги Дерменджиев, който говори пред медиите два дни преди най-старото столично дерби.

"Това е най-старото дерби, а Славия по принцип е труден съперник за Левски и ние ще подходим отговорно. Насочваме се към Славия и след това към Лудогорец. Рано е да кажем кои играчи няма да бъдат в състава, така че за тези, които имат болежки, има време да уточним дали ще бъдат в групата. Надявам се Нганиони да замести Горанов. Щом е в Левски, той е добър футболист и разчитаме на него", каза Дерменджиев.

"Отборът се подготвя за този мач. Разучаваме Славия и мисля да подходим по най-добрия начин. Още след предния мач казах на футболистите, че с него не завършва първенството", добави той.

Относно новото попълнение Еркебулан Сейдахмет, треньорът каза: "Рано е да го видите. Това момче го познавам. Случи се в последния момент. Приоритет е този футболист, който ще свърши работа на Левски. Той може да играе еднакво добре и от ляво, и от дясно".