Левски официално вече има нов собственик. Това стана ясно по време на Общото събрание на клуба, което се състоя днес в НДК.

Спас Русев, който бе досегашен собственик на "сините", напусна управлението. Новият мажоритарен акционер е Георги Попов, който е дясната ръка на Васил Божков и ще има пълното доверие на бизнесмена да ръководи клуба.

Последната сума обаче ще бъде на Божков, тъй като на практика той е новият силен човек. Така ексклузивната новина на Gol.bg за смяната на собствеността в клуба се потвърди. Именно ние първи съобщихме преди време, че хазартният бос ще "коли и беси" на "Герена".

Галерия

Освен него, в Надзорния съвет попадат още Александър Пумпалов и Тодоров.  Общото събрание беше открито от Ангел Станков, а първа точка в него беше приемането на доклада на Управителния съвет за състоянието на Дружеството за 2018 г.  Той беше приет с мнозинство. 

Втората точка на събранието беше докладът на одитора за дейността на дружеството през 2018 г., който също беше приет с мнозинство.  След това беше приет и годишният финансов отчет.

След това беше приет и годишният финансов отчет.  Всички тези документи бяха предоставени на обществеността още вчера.

По данни от Търговския регистър капиталът на Левски в момента е 30 669 974 лева. Акциите са с номинал 1 лев, като обикновените поименни акции са 30 419 974, а поименните привилегировани акции са 250 000.

Както е известно, на 18 януари стана ясно, че е избран нов Управителен съвет, в който влязоха изпълнителният директор Павел Колев, Ели Шопова и Найден Димитров. 

Тримата станаха част от ръководния орган на "сините" по желанието на Васил Божков. Днес се очакват промени в Надзорния съвет, където към настоящия момент са Спас Руев, синът му Евгени  и легендата Кирил Ивков. Със сигурност ще бъдат избрани нови членове.