Новото ръководство на Левски ще търси отговорност от старото при установяването на финансови нарушения, намекнаха от клуба по време на пресконференцията след края на Общото събрание на акционерите (ОС). Тогава бе прието единодушно, че ще бъде събирана допълнително информация за финансирането на Левски през последните повече от десет години и предходните ръководители не са освободени от отговорност.

"За това какво предстои след неосвобождаването от отговорност на членовете на Управителния съвет (УС) и Надзорния съвет (НС), мисля, че е ясно. Това е символичен акт и ясен знак, че има още доста процедури и доста неща за изясняване. След като съберем необходимата информация, ще решим как да действаме нататък. Самите акционери приеха това единодушно. От този момент нататък трябва да се въоръжим с търпение", каза Колев.

Бившият собственик на клуба Спас Русев, който прехвърли акциите на Георги Попов тази седмица, бе заявил в интервю за Нова телевизия и Диема спорт, че във футболна "няма друг начин" за финансиране, освен отписването на дългове. Такова нещо обаче до момента не се е случило.

"Ако не ме лъже паметта, около 15 или 16 милиона трябваше да бъдат отписани. Аз не знам какво означава и как се случва това, но такова отписване няма. Искате да го кажа аз, казвам го - не е факт това нещо. Предстои ни тежък процес по оздравяване. Въпросите защо не се е случило не са за нас", продължи Павел Колев.

"Има отписани задължения по давност и тези задължения са над 5 милиона. В същото време, в счетоводния баланс те влизат като приход. Това, което сте видeли в баланса, са 14 милиона реализиран приход и 2.4 процента ръст. От тях 5 милиона са отписани задължения, които чисто счетоводно влизат като приход, но не от ПФК Левски. Има едни 4-5 милиона, които са спонсорски договори с компании. Общо взето това е. Голяма част от приходите са такива", завърши той.