Най-добрият български съдия за 2017 година Станислав Тодоров ще ръководи дербито от 30-ия кръг на Първа лига между ЦСКА и Левски. 

Арбитърът от Шумен беше назначен за ключовия двубой в битката за титлата, който ще се играе в събота 20 април от 17.15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Тодоров е съдия от черния списък на Левски, след като през миналия ноември сините обявиха, че искат никога повече техни двубои да бъдат ръководени от него, Георги Кабаков и Ивайло Стоянов. "Аргументът, че са хора и че на всеки се случва да прави грешки, вече не се приема", гласеше тогава писмото на клуба.

Причина за недоволството на Левски тогава беше неотсъдена дузпа в осминафинален мач в Купата на България с Черно море. Мачът завърши 2:2 в редовното време, а варненци продължиха след дузпи. Срещата беше ръководена от Стоянов.

По-късно председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев обяви, че сините "трябва да забравят за ултиматуми и съдии от чужбина".

Станислав Тодоров има 17 мача през сезона, в които е показал 71 жълти картона и четири червени. Той е ръководил само един мач на сините след писмото на клуба от ноември, припомня "Дневник". Това се случи навръх националния празник 3 март, когато Левски победи Славия с 3:0.

Общо от началото на сезона Левски има три мача при Тодоров – две победи и една загуба с голова разлика 4:1. ЦСКА е със само един – победата над Дунав с 2:0 на 24 ноември като гост.

Преди ден треньорът на червените Любослав Пенев изрази поредното си недоволство от съдиите. Това стана след обявяването на назначението за първия полуфинал за Купата на България с Ботев (Пловдив), който ще бъде ръководен от Николай Йорданов.