Делио Роси е новият треньор на Палермо, където играе българският национал Ивайло Чочев, съобщава клубният уебсайт на сицилианците. Бившият треньор на Левски ще замени на поста Роберто Стелоне, който беше освободен след равенството 1:1 с Падова в мач от 32-ия кръг на италианската Серия "Б".

Делио Роси беше треньор на Палермо от 2009-а до 2011-а година и е уважаван от феновете на Палермо, които го посрещната на летището по-рано днес. Той ще бъде представен пред медиите следобед, а неговият първи мач за Палермо, който е трети в Серия "Б" и в позиция за плейофи за влизане в елита, е в събота в Ливорно.

Делио Роси пристигна за първи път в Палермо през ноември 2009-а година и замени Валтер Дзенга на поста старши треньор. Той постигна рекорд за клуба с 65 точки и бе близо до зона Шампионска лига, но през следващия сезон влезе в спор с ръководството и бе освободен.

Това се случи след разгромното 0:7 срещу Удинезе и неговото място бе заето от Серсе Козми, който обаче издържа само месец на поста и бе уволнен след поражение с 0:4 срещу Катания. Това върна Роси в Палермо, а клубът завърши сезона на осмо място и загуби финала за купата на Италия срещу Интер.

Договорът на Роси беше само до юни и той получи покана от Фиорентина, която прие. Италианецът води тима от Флоренция само един сезон, а след това беше треньор и на Сампдория за още един. Последва кратък престой в Болоня и близо една календарна година в Левски. 

Настоящият договор на Роси с Палермо наподобява втория му с клуба. Той ще води отбора до края на сезона и след това ще преговаря за нов контракт.