Изиграл ли е вече Холмар Ейолфсон последния си мач за Левски? Защитникът се възстановява от тежка травма, която ще му попречи да играе до края на сезона. Той вече тренира леко на „Герена", но по все още неясни причини името му беше заличено от официалния сайт на Левски.

Исландецът не фигурира в листата на футболистите. Същата е ситуацията и с триото зачеркнати чужденци - Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, които бяха спрени от игра, защото договорите им изтичат в края на сезона, пише "Меридиан мач".

Според запознати огромната заплата на Холмар е основната причина, поради която защитникът може да напусне клуба още през лятото, въпреки че договорът му е дългосрочен. На „Герена" се говори, че месечното му възнаграждение е около 25 000 евро, а това не включва бонусите, записани в контракта му.

Припомняме, че той първоначално дойде като преотстъпен в Левски от израелския Макаби Хайфа. Това се случи през 2017 година, а сделката беше за рекордните 4 години под наем. Впоследствие „сините” го привлякоха за постоянно срещу 500 000 евро, но имаше сериозно забавяне в плащането. 

Много вероятно е Ейолфсон да остане в Левски, но само ако се съгласи да си намали заплатата, което едва ли ще се случи.