В Левски вече се стягат за трети пореден бараж за Лига Европа. Два кръга преди края на първен­ството "сините" изостават с шест точки от втория ЦСКА. За да изпреварят съперника, те първо трябва да победят червените утре (двубоят е от 18:00 часа на "Васил Лев­ски"), а след това и да спече­лят и последния си мач срещу Берое в Стара Загора, докато армейците загубят и от Бо­тев на собствения си стадион.

Вероятността това да се слу­чи е много малка. Затова и на "Герена" веднага след дербито ще се насочат към двубоя, кой­то дава виза за Лига Европа. Той е на 28 май, вторник, от 20:00 часа срещу заелия седмо място в крайното класиране - Славия или Етър.

В предишните две кампа­нии Левски отново игра бара­жи за квота за континентал­ната сцена. През 2017/18 "сините" победиха с 4:1 Черно море на "Герена". През 2016/17 те ми­наха през иглени уши и надвиха Верея след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното вре­ме).

Левски ще започне подготов­ка за новия сезон на 8 юни. Тога­ва тимът ще бъде воден от Петър Хубчев, който през ми­налата седмица официално бе обявен за треньор на сините.