Бившият собственик на Левски Спас Русев очаква добро бъдеще за "сините". През зимата той официално даде клуба в ръцете на Васил Божков, а Gol.bg пръв съобщи за новината още през есента на 2018 г.

"Смятам, че в момента Левски има уникален шанс да се представи отлично и да донесе дългоочакваната радост на феновете. Клубът е собственост на най-богатия българин Васил Божков. Изпълнителен директор е Павел Колев, чиято репутацията е на най-компетентния и най-добрия специалист във футболната администрация, и наставник Петър Хубчев, който доскоро водеше националния отбор. Това са предпоставки клубът да покаже добри резултати още следващата година и му желая от сърце успех", заяви Спас Русев пред Блиц.

Той коментира и какво представлява бизнесмоделът във футбола и даде за пример Лудогорец, който е №1 у нас в това отношение. "Докато няма изградени модерни стадиони и модерна инфраструктура, трудно може да се пренесе английския и испанския модел на управление на клубовете. Според KPMG, въпреки неимовернo високите приходи от излъчването на Премиършип в Англия, в Испания Реал и Барселона са инвестирали, всеки един по отделно, заплати в порядъка на 100 милиона евро повече от тези в английските клубове. Това обяснява защо в последните 10 години 7 от титлите на Шампионска лига бяха печелени от испанските клубове".

"Ако се позовем на същия анализ в България, то това показва и доказва защо Лудогорец е най-успешният и убедителен отбор в последните години. Очевидно собственикът на клуба Кирил Домусчиев е подходил правилно при структурирането на тима и по отношение на привличането и заплащането на футболистите. И резултатът е осем последователни шампионски титли. Това е работещият модел", добави Русев.