Левски чака първите си нови попълнения до няколко дни. Това заяви треньорът на "сините" Петър Хубчев след първата тренировка от лятната подготовка.

"Сините" стартираха с четиринадесет футболисти, трима от които вратари. "Имаме няколко състезатели, с които разговаряме. Някои дори играха вчера, на други първенствата им вървят. От десетина дни по цял ден се занимаваме със селекцията. Искаме да знаем, че ако бъркаме, грешката е в нас. Разговаряме с хора, които са мотивирани да дойдат в Левски. Възможно е да има нови още в Добринище. Един човек може да дойде на проби. Очакваме нападатели - офанзивни футболисти. Искаме ние да видим играчи от школата и да преценим кого можем да използваме. Искаме да имаме група от 22 футболисти плюс няколко от академията. Търсят се точните хора, но всичко иска време. Рискът е голям, защото мачовете идват. На базата на бюджета ни се опитваме да сглобим отбор. Искаме да имаме пет или шест водещи футболисти и около тях да интегрираме млади футболисти, независимо дали са българи или чужденци", каза Хубчев.

Той добави, че има и добра страна, че Левски започна тренировки с по-малко състезатели. По думите му, така може да говори индивидуално с всеки. Той каза още целта му е да сглоби силен колектив, а не да се разчита на индивидуалности.

Относно информациите за спортен директор, Хубчев заяви, че е наложително да има човек на тази позиция. Тя е ваканта от доста време и все още не е ясно кой ще застане на горещия стол. "Смятам, че чисто футболното звено в един клуб трябва да има спортен директор и скаутско звено, задължително. Тези хора трябват и не се притеснявам да го кажа. Казал съм го и на ръководството. С имена не мога да говоря, няма как аз да определям. Безвъзвратно сме закъснели, страшно много, ако утре се появят тези хора, трябва да ги назначат. Ако има такива хора, тяхната работа трябва да бъде насочена към декември. Страшно много сме закъснели, нямат ден за губене", добави Хубчев.