Рапид Виена трябва бързо да продаде искания от Левски нападател Дени Алар. Според местните медии сините ще платят за него около 300 хиляди евро. Австрийският гранд е твърде вероятно да се раздели с няколко футболисти, за да може да си набави средства за закупуването на турския халф Юсуф Ердоган от Бурсаспор.

Един от поставените в трансферния списък е именно Алар, съобщават тамошните медии. Нападателят, за когото във Виена преговаря новият изпълнителен директор Ивайло Петков, е част от група футболисти, които ще си тръгнат от "Алианц Стейдиъм" през лятото. Това важи още за Томас Мург, Матео Барач, Боли Болиньоли и Деян Любичич.

Исканият от Левски нападател е изключително близо до подпис с клуба. Това съобщи и личният агент на голаджията - Франк Щрайер. Според мениджъра обаче сините трябва да изпълнят още няколко условия на неговия клиент, за да се похвалят с привличането му. 

"Имаме контакт и разговори с представител на Левски. Още 2-3 неща остават отворени за изчистване. Или тази седмица ще имаме сделка, или изобщо Дени няма да ходи никъде", заяви Шрайер пред авторитетното издание "Курир". 

"Най-важното е да имаме сигурност от правна гледна точка. Аз и моята агенция се грижим за това и трансферът може да стане факт само ако всичко е напълно ясно и точно", коментира още Шрайер.