Неприятните новини не спират да спохождат тре­ньора на Левски Петър Хуб­чев. На вчерашната трени­ровка контузия получи цен­тралният защитник Нуно Рейш. Той има травма в бе­дрото, която изправи косите на медицинския щаб. Заради нея Рейш не игра в контролата срещу швейцарския шам­пион Йънг Бойс.

Очакванията обаче са, че португалецът ще бъде на линия за старта на се­зона. Сините го откриват с гостуване на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в Словакия е на 11 юли, четвър­тък, от 19:00 часа.

За сблъсъка с този против­ник обаче твърдо е аут но­вият нападател Дени Алар, който бе взет от Рапид Вие­на. Таранът има проблеми с прасеца, които няма да му по­зволят да играе с топка в следващите десетина дни. Това означава, че той няма да е готов и за започването на Първа лига. Сините старти­рат в шампионата на 15 юли, понеделник, с визита на Дунав в Русе.

Вчера сутринта 29-годишният стрелец напусна лагера на сините, за да премине до­пълнителни консултации в местна клиника. От лекарския щаб на Левски вече са му изготвили специална програма за рехабилитация. Според първоначалните планове Алар трябваше да пристигне в Бъл­гария едва в петък. Той обаче пристига в София днес с нови­те си съотборници и веднага ще бъде подложен на тера­пия.

Със снощната контрола на сините приключи лагерът в Австрия. До официалните ма­чове сините ще тренират на базата си в София. Те подновя­ват занимания в петък.