Диема спорт ще предава мачовете на Левски от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Ружомберок. Двете страни са постигнали са сключили договор, съобщава „Тема Спорт“. Първата среща е в Словакия. Тя ще се състои на 11 юли, четвъртък, от 19:30 часа българско време. 

В нея треньорът на сините Петър Хубчев няма да може да използва последното попълнение на тима Дени Алар. Австрийския таран, който бе взет под наем за година от Рапид Виена, има травма в прасеца. Той ще трябва да почива около седмица, преди да поднови тренировки. 29-годишният нападател ще пропусне и старта в Първа лига. Левски започва в първенството с гостуване на Дунав. Мачът в Русе е на 15 юли, понеделник, от 20:30 часа.
 
Реваншът с Ружомберок ще бъде на 18 юли, като има шанс за него Алар да бъде на разположение на Петър Хубчев и да направи официалния си дебют за сините. Заради травмата той не взе участие в нито една контрола.
 
Мачът срещу словаците на „Герена“ ще започне отново в 19:30 часа. За жалост на Петър Хубчев и момчетата му те няма да могат да разчитат на подкрепата на феновете си и двубоят ще се изиграе на закрити врати. Причината е, че европейската централа наложи санкция на клуба заради поведението на част от привържениците в мачовете срещу лихтенщайнския Вадуц през миналия сезон. УЕФА постанови „Герена“ да остане затворен за две домакински срещи. 

Ако елиминира Ружомберок, във втория квалификационен кръг на Лига Европа Левски ще срещне победителя от двойката АЕК Ларнака (Кипър) – Петрокуб (Молдова).