Отборът на Левски поднови тренировъчния си процес в София. „Сините“ футболисти получиха два почивни дни след втория предсезонен лагер в Австрия. Заниманието се проведе на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ и бе основно с тактически упражнения. 

Първа тренировка направиха Асен Чандъров и Здравко Димитров, които в петък бяха привлечени в клуба. Димитров парафира контракт за 3 години, а според информация на "Тема Спорт" е отхвърлил точно три оферти от италиански клубове, за да акостира в Левски. 

Предложенията за Димитров са били от Дженоа (Серия А), Перуджа (Серия Б) и Фрозиноне (изпадна от Серия А). Крилото обаче е предпочел да остане в България.

Доскорошният му треньор в Септември Христо Арангелов направи кратък анализ на силните качества на Димитров: "Здравко е доста добър в ситуации един на един. Умее да преодолява съперниците си и е нестандартен играч", заяви Арангелов пред "Тема Спорт".

Интересно е да се припомни, че Димитров бе силно желан от бившия наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Младият специалист бе харесал изявите на крилото в първенството през есента и в частен разговор пред "Тема Спорт" е казвал, че е искрено учуден защо Димитров не играе в някой от българските грандове

Оценката на Ел Маестро се оказва точна, защото Здравко в крайна сметка наистина подписа с гранд. Самият Димитров призна в средата на месец март, че от ЦСКА е имало оферта за него. И нещо повече - крилото разкри, че е фен на армейците от дете. 

В крайна сметка обаче той акостира на „Герена“ и вече започна тренировки с Левски, докато по индивидуална програма се подготвяха Холмар Ейолфсон, Дени Алар и Николай Михайлов.