Галерия

Батални сцени с участието на фенове на Левски блокираха Братислава, съобщават различни източници от Словакия. 

Група български ултраси са се сбили с привърженици на холандския Аякс и полския Краковия (Краков) насред центъра на словашката столица. 

Размириците идват в навечерието на мача на Левски с Ружомберок от първия предварителен кръг на Лига Европа, на който се очаква агитка от около 500 български запалянковци. Срещата е тази вечер от 19.30 ч. в едноименното словашко градче.

Вижте снимки от мелето в нашата галерия 

От кадри в словашки издания и видеа се вижда как хулиганите се налагат с маси и столове от местни заведения, пише БНР.  

Краковия има мач в Словакия с друг местен тим - Дунайска стреда, а феновете на Аякс са приятели на полските запалянковци.

В съобщение по случая от Външно министерство до медиите пише:

"Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия. Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души. Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени."

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/V4Ng0pmMYl0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>