Готови сме за старта на първенството. Надявам се, че ще сме по-добри от миналата година. Свършихме много добра работа досега. Това каза треньорът на ФК Дунав (Русе) Людмил Киров. 

Той заяви, че отборът разполага с 18 футболисти с договори. Новите попълнения са Винченцо Ангелов, Генади Ганев, Ивайло Лазаров, Иван Селеменев, Михаил Милчев, Самир Аясс, Сандро Семедо, Стефан Христов, Фернандо Кавалканте и Кристиан Върбанов. 

"Това е групата, с която разполагаме, но да не забравяме, че трансферният прозорец още е отворен. Имаме нужда от още един-двама футболисти - крайни защитници или полузащитници, които да вдигнат още малко нивото, но няма да бързаме", каза Киров. 

Първият мач на "Драконите" е на 15 юли /понеделник/ срещу отбора на Левски. Двубоят ще се играе на Градския стадион в Русе. Треньорът на Дунав заяви, че всички футболисти са здрави и налице, само Свилен Щерев няма да играе, тъй като е наказан. По думите на Киров Самир Аясс е готов за мача. 

"Ще играем срещу един от най-добрите отбори в България. Целта е да вземем точки, за нас друга алтернатива няма", каза Киров.