Треньорът на Левски Петър Хубчев предупреди, че "сините" трябва да играят с пределна мотивация в реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Ружомберок, въпреки аванса от 2:0 от първата среща като гост.

"Трябва да подходим по друг начин към мача. Тук не се губят точки, но можеш да бъдеш елиминиран. Трябва да бъдем максимално концентрирани през цялото време. Доволен съм от сериозното отношение към мача в Русе, надявам се на същото и в утрешния мач. Не си правя илюзии. 1 процент подценяване ще бъде фатален", коментира Хубчев.

"Ще се опитаме да не допуснем подценяване, да излезем сериозно от първата минута. Това е най-важната ни задача. Това е, което искаме да вкараме в отбора. Мисля, че отборът е достатъчно добре подготвен, за да изиграе поне първите мачове на 100 процента", допълни той.

Голмайсторът на отбора Станислав Костов продължава да играе на инжекции заради травма, а новото попълнение в атака Дени Алар очаква дебюта си, след като се възстанови от контузия на прасеца.

"Доколкото ми е известно, всички ще тренират нормално без Холмар (Ейолфсон). Кой ще влезе в групата, ще решим след тренировката", каза Хубчев.

Той очаква словаците да играят по-отворено и нападателно, защото се нуждаят от голове. 

"Ясно е, че имаме някои виждания, но не искам да ги разкривам. Важно е самото изпълнение от наша страна. Ние не разполагаме с кой знае какви възможности да направим коренни промени в тактическо и индивидуално изпълнение като футболисти", каза Хубчев.

"Те са много организиран отбор и са физически много мощни. Най-радващото от първия мач е, че ние не се огънахме от тази борбеност, не избягахме от единоборствата, а отвърнахме много добре", допълни той.

Реваншът на "Герена" започва в 19.30 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.