Треньорът на АЕК (Ларнака) Иманол Идиакес смята, че трудностите при елиминирането на молдовския Петрокуб на старта на квалификациите в Лига Европа ще помогнат на отбора в срещите с Левски от втория кръг от пресявките в надпреварата.

Кипърците започнаха с две победи с по 1:0, като вкараха в началото на първата среща и в края на реванша.

АЕК приема Левски на 25 юли, а реваншът на "Герена" е седмица по-късно. 

"Първо ще починем и ще се възстановим, а от утре започваме да мислим за следващия ни съперник . Ще се опитаме да вземем преднина от първия ни домакински мач. Очаквам труден мач и нова среща с добър противник. Знаем, че ще бъде по-тежко, защото Левски е доста силен отбор. Това, че имахме трудности в някои моменти срещу Петрокуб, ще ни помогне срещу Левски", заяви испанският спец.

Той смята, че АЕК заслужено е постигнал успех в първия квалификационен кръг.

"Радвам се, че се класирахме и постигнахме две победи. Не мисля, че остана съмнение, че ние бяхме по-добри и в двата мача. Петрокуб игра с петима в защита и доста компактно в собствената си половина. Не ни остави много пространства, а при това положение винаги е трудно да вкараш. Знаехме, че няма да е лесно и в реванша. Започнахме добре, доминирахме и създадохме някои ситуации. Петрокуб ни чакаше на контраатаки. През второто полувреме те се опитаха да ни притиснат, в един момент ние загубихме контрола върху мача, но постепенно отново намерихме играта си. Чакахме своя шанс за гол и той дойде в последната минута. Доволен съм", коментира Идиакес.