Арда може да се подсили с играч на Левски. Това е 21-годишният Ивайло Найденов. Идването му при новака обаче зависи от входящите трансфери на „Герена", които вървят в последните дни.

Треньорът на сините Петър Хубчев нямал против да даде играча под наем, но искал първо да види какви футболисти ще бъдат привлечени. Както е известно, на „Герена" се активизираха в последните дни по отношение на нови попълнения.

Найденов вече игра в Арда, така че Стамен Белчев познава добре качествата му. Футболистът записа 11 двубоя за кърджалийци във Втора лига през пролетта, като бе част от тима, извоювал историческата промоция. Белчев харесва футболиста и се надява отново да може да го използва. Ивайло Найденов е десен бек в Левски, но номинално е халф, какъвто бе използван в Арда. 

Сините пък може да дадат и двама от младите си на Локомотив София. Това са нападателят Илия Димитров и фланговият футболист Атанас Кабов. Тяхното преминаване в "Надежда" също зависи от новопривлечените на „Герена". Димитров веднъж вече бе под наем в Локо.

Треньорът на Арда Стамен Белчев пък е получил три чуждестранни предложения за нов централен защитник. Той трябва да замести продадения на ФК ЦСКА 1948 Сф Венцислав Василев. Знае се само, че двама от иностранците, предложени на Белчев, са французин и сириец.