Левски направи немислимото! "Сините" договориха звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев и трансферът на века във вътрешното първенство на България ще бъде официално обявен до дни! Това твърди KotaSport.com.

Двете страни са се разбрали за параметрите по сделката, като очакванията са в касата на "канарчетата" да влязат между 700 и 900 хиляди евро. 26-кратният шампион на България разполага със сумата от продажбата на Давиде Мариани в ОАЕ срещу 1,4 млн. евро. На "Герена" Неделев ще смени именно швейцарският плеймейкър.

Договорът на национала с Левски ще е за 3 години. Очаква се съботният мач между Ботев и Царско село да е последен за бившия футболист на Майнц 05 с "жълто-черния" екип.

Сериозен интерес към Неделев проявяваха още ЦСКА и Лудогорец. Той многократно е заявявал, че у нас ще играе единствено за Ботев, но явно е склонил да премине в Левски. Не е изключено голяма роля за това да е изиграл Петър Хубчев. Двамата се намират в отлични отношения от времето, когато треньорът беше национален селекционер.

За първите 4 кръга в efbet Лига Неделев наниза четири гола и е водач в листата. Ако трансферът стане факт, той може да дебютира за Левски в 6-ия кръг, когато "сините" гостуват на Витоша Бистрица.