Петър Хубчев има пълното доверие на ръководството на Левски ще остане треньор на отбора за дълго време, увери изпълнителният директор Павел Колев.

"Хубчев има огромен картбланш и за дълго ще остане треньор, ако зависи от мен. На дълъг път едно от най-важните неща, ако ще изграждаш отбор, е да намериш правилния треньор и да го задържиш за дълго време. Един треньор трябва да знае какво иска, как да го постигне и да държи отбора с железен юмрук. Мисля, че това се вижда при Хубчев. Левски е най-добре подготвеният отбор физически в България, а скоро се надявам и тактически", заяви изпълнителният директор на "сините".

Колев добави, че води често разговори със собственика Васил Божков и президента Георги Попов, които са доволни от работата на ръководството и гарантират, че плановете в Левски са дългосрочни.

"Разговарям непрекъснато с г-н Божков и г-н Попов. Те не са давали оценки на спортно-техническото състояние на отбора, а и това не е тяхната задача. Те по-скоро ще го искат от спортния директор. Това са разговорите, които сме водили. Имаме пълна подкрепа от тяхна страна и уверението, че плановете в Левски са дългосрочни. Поне за тази година, програмата минимум беше изпълнена - да не отпадаме от отбор от Лихтенщайн. Разбира се, не е приятен унизителният резултат от АЕК Ларнака и не търсим оправдания", каза той.

Според самия Колев, Левски се развива по план: "От началото на сезона оценката е положителна и общото усещане е такова, че вървим по правилния път. Никой не очаква за няколко месеца да мачкаме под път и над път. Искаме да изградим отбор, който реално е претендент за титлата, а не като през пролетта, когато стигнахме до един мач пред 17 хиляди".

"Да, искаме еуфория, но не за един мач. Трябва да я подкрепим спортно-технически и тя да продължи дълго", завърши Колев.