Нападателят на Левски Найджъл Роберта не дебютира за Кюрасао. Вчера рано сутринта националният тим на карибската страна направи 1:1 при гостуването си на Хаити в двубой от Лигата на нациите в КОНКАКАФ. 

21-годишният холандец, чийто баща е от Кюрасао, остана през 90-те минути на пейката. Няколко дни по-късно двата тима пак се изправиха един срещу друг, а Найджъл изгледа успеха с 1:0 отстрани. Местните медии прогнозират, че той ще бъде извикан и за двубоите на селекцията през следващия месец. 

На 10 октомври Кюрасао гостува на Панама в контрола. 4 дни по-късно тимът има визита на Коста Рика от турнира Лига на нациите. На „Герена" очакват Роберта да се присъедини към отбора утре или в събота. 

Дългото пътуване може да му коства титулярното място за сметка на австриеца Дени Алар, който вкара 2 гола в контролата срещу втородивизионния тим от ОАЕ - Емирейтс, пише "Тема спорт". 

Сините я спечелиха с 4:0. От началото на сезона Найджъл е участвал в 5 шампионатни мача. В тях той е отбелязал 4 попадения и е водещ голмайстор на сините. Конкурентите му за върха на атаката - Алар и Станислав Костов, все още не са се разписали в елита. Благоевградчанинът се възстановява от контузия.